Yabancı uyruklular sağlık sigortası nedir?
Nisan 2014’de yürürlüğe giren yasa gereğince, yabancı uyruklu vatandaşlar Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ikamet izni almak için özel sağlık sigortası yaptırmak zorundadır. Yani yabancı uyrukluların sağlık sigortasına sahip olması kanunen zorunludur.
Yabancılar için sağlık sigortası fiyatları nelerdir?
Sigortacı Arılar tarafından çalıştığımız şirketler ile sunulan yabancı uyruklular sağlık sigortasının fiyatlarını ve ödeme koşullarını öğrenmek için hemen formu doldurarak teklif talep edebilirsiniz.
Teminatlara doktor ücreti de dahil mi?
Yabancı uyruklu sağlık sigortasında anlaşmalı sağlık kuruluşunda doktor ücreti, ilgili kuruluşun çalıştığımız şirketler için belirlediği anlaşmalı fiyatları, yapılan işlem için kuruluşun belirlediği doktor ücretinin olmaması durumunda ise kuruluşun cari fiyat sistemini ve/veya çalıştığımız şirketler için belirlenen anlaşmalı fiyat sistemini aşmayacak şekilde ödenir. Anlaşmalı sağlık kuruluşunda doktorun kadrolu olmaması durumunda en fazla Türk Tabipler Birliği asgari ücret tarifesi kadar ödenir.
Yabancı uyruklular sağlık sigortası teminatlarında yatarak tedavi limiti nedir?
Sigortacı Arılar tarafından çalıştığımız şirketler ile sunulan yabancı uyruklular sağlık sigortasının teminatlarını Sigortcı Arılar'ın ilgili ürün sayfasında detaylı bir şekilde bulabilirsiniz. Bu bilgilere ek olarak; kemoterapi, radyoterapi , diyaliz ilaçları, yatarak tedavi esnasında kullanılan ilaçlar yıllık toplam 10.000 TL limit ile sınırlıdır. Yatarak tedavi sırasında gerçekleşen teşhisle uyumsuz masraflar karşılanmaz; teminat kapsamında olup, yatış̧ endikasyonu gerektirmeyen masraflar ayakta tedavi teminatından karşılanır. Oda, yoğun bakım ünitesi teminatları ve toplamda tüm yatarak tedavi teminatları için, masraflar teminat limitleri dahilinde en çok 180 gün için karşılanır.
Yabancı uyruklular için sunulan sağlık sigortası yoğun bakımı karşılıyor mu?
Bu üründe yoğun bakım ünitesi teminatı maksimum 90 gün ile sınırlıdır. Yoğun bakımda iken yapılan tetkik ve tedavi masrafları (doktor takip ücretleri, laboratuvar ve ilaç̧ masrafları, yoğun bakıma özgü olmayan ücretler) yatarak tedavi teminatı kapsamında değerlendirilir. Yoğun bakımda kalınan süre için yapılan refakatçi masrafları teminat kapsamında değildir.